Istoric

Istoric

Între Bacău si Brasov sunt 180 de km asa ca o pauza este absolut necesara pe la jumatatea drumului.
Ei bine, Popasul Poiana Sarata este exact la 90 km de Bacau si 90 km de Brasov.
În anul 1973, o salcie pletoasa tinea umbra la trei mese de tabla, asezate direct pe pietre alaturi de un gratar. Se manancau mici, se bea bere sau bauturi racoritoare.
În anul 1990, in acelas loc, aceeasi salcie pletoasa umbrea aceleasi mese de tabla unde meniul era neschimbat: mici si bere. Era insa si ceva in plus: vreo spte, opt – casute de lemn si un restaurant numite pompos „Camping”. Acestea au fost construite pe vremea comunistilor cand, acest popas nu era alimentat cu electricitate. Exista un generator pe baza de motorina dar care, conform normativelor in vigoare, se oprea la orele 22.oo ora la care, fruntasii muncii socialiste aveau datoria sa execute program de somn si, evident, sa faca economie.
În anul 2009, doar distantele dintre Bacau, Poiana Sarata si Brasov au ramas neschimbate. Popasul Poiana Sarata e tot pe DN11, la 90 km de Bacau si 90 km de Brasov.
Lucrurile insa… arata complet diferit: restaurante moderne cu servire impecabila, motel confortabil cu toate dotarile, terasa, gratar cu mititei, magazin cu tot ce aveti nevoie la drum.

Translate »