Poiana Sarata

Poiana Sarata

Complexul turistic Poiana Sarata este situat pe drumul national DN 11 ce leaga municipiul Onesti de judetul Brasov, la doar 35 km distanta de Onesti.

La granita intre Moldova si Ardeal, in pasul Oituz, Popasul Poiana Sarata este o oaza de confort in mijlocul unei naturi de o frumusete salbatica.
Aerul proaspat al muntilor, padurile ce inconjoara intreaga zona precum si confortul deosebit, la care se adauga ospitalitatea gazdelor, va vor aduce linistea mult dorita si amintirea unor clipe de neuitat.

Dotarile multiple fac din Poiana Sarata mai mult decat un popas, un adevarat complex turistic ideal pentru team building si, in egala masura, pentru organizarea celor mai importante evenimente din viata dvs: nunti, cumetrii, mese festive…

Complexul Poiana Sarata dispune de suficiente locuri de parcare pazite, supravegheate video pentru autoturisme si camioane sau autocare.

Ce poti face
Daca esti o persoana activa, sansele sa te plictisesti la Poiana Sarata, sunt nule! Cei care au fost, pana acum, spun ca un week-end este cam putin pentru a face tot ce-ti trece prin cap. Iata numai cateva recomandari: Trasee pentru biciclete, enduro, 4X4,  Badminton, Foc de tabara, Table, Rummy, Carti, Jocuri de societae sau pescuit la Pastravaria din Oituz – Covasna.
Drumetiile care au ca punct de plecare Popasul Poiana Sarata nu sunt deloc dificile. Calatorul poate savura in liniste frumusetea muntilor impaduriti, neatinsi de defrisarile care au uratit multe alte zone din Romania.
Muntii Nemirei, raul Oituz, Varful Pufu si Varful Cerbu ofera un peisaj spectaculos.
Frumusetile zonei Poiana Sarata, neschimbate de sute de ani, au constituit sursa de inspiratie pentru multi scriitori romani. Referiri la aceasta zona apar in „Romania pitoreasca” a lui Alexandru Vlahuta, „Doua zile la Slanic” a lui Nicolae Gane, precum si la G. M. Rascu si I. Missir.

Principalele atracţii turistice
Valea paraului Brezaia cu varful Chisauk, Poarta Vanturilor de la Nemira (altitudine 1.650 m), Varful Cerbu si Varful Pufu.
Valea paraului Cernica, izvorul mineral „Puturosul”.
Valea Halosului, Maciucasul, Piatra Runcului (1.108 m), Coarnele, Fata moarta, Poiana Sarata, culmea Oituz. Valea Oituzului, camping, cascada Caraslau.

Translate »